CCNP Enterprise sertifikat

Pokažite i dokažite svetu vaše znanje visoko cenjenim sertifikatom

Radno mesto u brzom svetu Enterprise tehnologija

CCNP Enterprise sertifikacioni program priprema vas za današnja profesionalna radna mesta u Enterprise mrežnim tehnologijama. CCNP Enterprise uključuje automatizaciju i programabilnost kako bi vam pomogao da skalirate mrežnu infrastrukturu onako kako vama odgovara.

Sertifikacija

Jedan od najcenjenijih sertifikata u IT industriji, CCNP potvrđuje osnovno znanje koje vam je potrebno, dok Vam u isto vreme pruža fleksibilnost u izboru područja fokusiranja. Sada, svaki ispit u CCNP Enterprise programu dobija individualnu sertifikaciju stručnjaka, tako da ćete biti prepoznati po svojim postignućima.


Informacije

Put ka uspehu

Izgradite veštine koje će Vas dovesti do uspeha

Preduslovi

Ne postoje formalni preduslovi za polaganje CCNP Enterprise ispita, ali biste trebali dobro razumeti materiju i teme, pre polaganja samog ispita.

Oprema koja se koristi u LAB-u

  • Router-i: ISR 1841, 1905, 2811, 2911
  • Switch-evi: 2950, 2960, 3560, 3750 Poe
  • Uredjaji: Konzolni serveri, PDU-ovi, itd
  • Alati: Cisco IOS , Putty i IDLE

Pomoć pri zaposlenju

Studentima koji se istaknu na kursu, pomažemo u pronalaženju posla

Resertifikacija

CCNP Enterprise sertifikat važi tri godine od trenutka izdavanja.

Kandidati

Administratori mreže koji žele da unaprede svoje veštine i steknu dubinsko znanje o mrežnim rešenjima firmi, na osnovu njihovih interesovanja ili profesionalnih radnih uloga.

Poslovi dostupni nakon kursa

  • Administrator mreže
  • Inženjer mreže
  • Sistem administrator
  • Sistem inženjer

Očekivana plata

plata u Srbiji: od €1000 do €2000

plata u inostranstvu: od €3000 do €8000

Sledeći koraci

CCIE Enterprise Infrastructure

CCIE Enterprise Wireless

Ispiti i obuke

Da biste stekli CCNP Enterprise sertifikat, treba da položite dva ispita: osnovni ispit i jedan koncentracijski Enterprise ispit po vašem izboru.

• Osnovni ispit usresređen je na vaše znanje o Enterprise infrastrukturi, uključujući IPv4 i IPv6 arhitekturu, virtuelizaciju, osiguranje mreže, sigurnost i automatizaciju. On je ujedno i kvalifikacioni ispit za CCIE Enterprise Infrastructure i CCIE Enterprise Wireless sertifikate. Polaganje ovog ispita, uz odgovarajuću obuku, pomaže u sticanju bilo kojeg sertifikata:

300-401 ENCOR                  

Implementing and Operating Cisco Enterprise Network Core Technologies (ENCOR)

• Koncentracijski ispiti fokusiraju se na teme specifičnih industrija, kao što su dizajn mreže, SD-WAN, bežični pristup i automatizacija. I za njih se možete pripremiti pohađanjem odgovarajućih Cisco kurseva:

300-410 ENARSI

Implementing Cisco Enterprise Advanced Routing and Services (ENARSI)

300-415 ENSDWI

Implementing Cisco SD-WAN Solutions (ENSDWI)

300-420 ENSLD

Designing Cisco Enterprise Networks (ENSLD)

300-425 ENWLSD

Designing Cisco Enterprise Wireless Networks (ENWLSD)

300-430 ENWLSI

Implementing Cisco Enterprise Wireless Networks (ENWLSI)

300-435 ENAUTO

Implementing Automation for Cisco Enterprise Solutions (ENAUI)

CCNP Enterprise kurs

CCNP Enterprise kurs traje 200 časova i to:

80 časova sa profesorom (min 1/3 praktičan rad na opremi), 4 časa/svaki radni dan (4 nedelje) od 17.30h do 21.00h u Beogradu,

120 časova* bez profesora (udaljeni praktičan rad na opremi – nakon kursa).

Naš CCNP kurs je proširen u odnosu na standardni kurs na nekoliko mesta/načina:

- u praktičnim vežbama koristimo uređaje koji simuliraju Telekom linkove

- praktične vežbe koje radimo na CCNP kursu su CCIE vežbe osiromašene za CCIE gradivo

- neke zadatke dodatno otežavamo, dajući manjak ili višak ulaznih parametara, jer se to inače dešava u realnoj praksi

- simuliramo loše telekomunikacione linkove

- 90% zadataka se ne može rešiti, ako se timski ne komunicira sa kolegama/koleginicama čiji su problemi međusobno povezani i zavisni

CCNP kurs možete pratiti i u OnLine interaktivnoj formi, zajedno sa studentima koji kurs slušaju u učionici:

- imate udaljen pristup opremi,

- svaki od uređaja možete pojedinačno uključivati/isključivati

- kod nas i još 10ak škola u svetu možete otvoriti u isto vreme N prozora za N uređaja na kojima radite (pri radu na jednom uređaju, na jednom ekranu možete videti u realnom vremenu šta se dešava na ostalih N uređaja),

- imate udaljen pristup interaktivoj tabli (vidite sve što predavač prikazuje i crta na tabli, a ono što Vi crtate na vašem mobilnom telefonu ili računaru se tog trenutka pojavljuje na na tabli u učionici)

- sve se radi preko SSL VPN-a (nema instalacija aplikacija, možete pristupati i iz firme, a da ne morate tražiti posebnu dozvolu Vašeg administratora).

Pitanja i odgovori

Šta je osnovni ispit iz tehnologije?
Osnovni ispit iz tehnologije je jedan od dva ispita potrebna za CCNP, CCIE i Cisco Certified DevNet Professional sertifikate. Za CCNP i CCIE, dostupno je pet osnovnih ispita tehnologije, fokusiranih na Enterprise, Security, Service Provider, Collaboration i Data Center. Osnovni ispiti iz tehnologije pokrivaju osnovne i uobičajene koncepte koji su potrebni da bi kandidat bio vešt u određenoj tehnološkoj arhitekturi. Za Cisco Certified DevNet Professional postoji jedan osnovni DevNet ispit.
Šta je koncentracijski ispit?
Koncentracijski ispit je jedan od dva ispita potrebna za sertifikaciju profesionalnog nivoa (CCNP). Koncentracijski ispiti dublje uranjaju u relevantnu i srodnu tehnologiju do same srži, omogućavajući kandidatu da odabere temu koja je ili od interesa ili se odnosi na njegovu ili njenu izabranu tehnološku oblast fokusa. Za CCNP, postoje ispiti koncentracije za svih pet tehnoloških pravaca, Enterprise, Security, Service Provider, Collaboration i Data Center. Takođe je dostupno više koncentracijskih ispita za Cisco Certified DevNet Professional.
Koje su opcije za koncentracijske ispite?
Opcije za ispite koncentracije mogu se naći na odgovarajućim CCNP stranicama, koje su navedene u nastavku: CCNP Enterprise, CCNP Security, CCNP Service Provider, CCNP Collaboration, CCNP Data Center i Cisco Certified DevNet Professional.
Koliko traje kurs CCNP Enterprise?
Trajanje kursa zavisi od serije koju odaberete. Redovna (pon – pet) obuka u učionici obuhvata period od 1 meseca, 3.5 sata dnevno. Vikend (sub – ned) obuka u učionici traje 2 meseca, 4 sata dnevno. Možete odabrati režim online/oflajn treninga i u skladu sa tim proveriti raspored.
Da li je potrebno imati CCNA sertifikat pre polaganja CCNP ispita?
Posedovanje CCNA sertifikata nije neophodno pre nego što se pojavite na ispitu za jezgro CCNP tehnologije i/ili ispitu koncentracije. Možete direktno da se pojavite na ispitu iz tehnologije jezgra ili bilo kom ispitu koncentracije pod uslovom da se neophodni koncepti i znanje o temama ispita jasno razumeju.
Kada dobijam CCNP sertifikat nakon položenog ispita?
U skladu sa procedurama, štampanom CCNP sertifikatu je potrebno 6-8 nedelja da stigne do Vas poštom. Proverite status vašeg sertifikata u vašem sistemu za praćenje sertifikata. Datum sa statusom „Poslato“ podrazumeva slanje vašeg sertifikata tog datuma. Ako status nije postavljen ili je prošlo 8 nedelja, registrujte slučaj i zatražite poomoć od tima za onlajn podršku za sertifikaciju na: www.cisco.com/go/certsupport.
Kako se radi CCNP Enterprise resertifikacija?
CCNP sertifikati važe 36 meseci. Pre isteka 36 meseci, nosioci CCNP sertifikata imaju fleksibilnost i mogućnost da se resertifikuju putem: polaganja jednog CCNP ispita iz osnovne tehnologije, polaganjem bilo koja dva CCNP koncentracijska ispita ili jednog CCIE laboratorijskog ispita. Uslovi za ponovnu sertifikaciju moraju biti ispunjeni pre datuma isteka sertifikacije. Pojedinci sa isteklim sertifikatima moraju da ponove ceo proces sertifikacije da bi povratili svoj status.
Da li je ispit iz osnovne tehnologije isti za CCNP i CCIE?
Da. Isti ispit iz osnovne tehnologije služiće kao osnovni ispit za CCNP i CCIE sertifikaciju u odgovarajućoj tehnološkoj stazi.
Položio sam svoj osnovni ispit iz tehnologije. Koliko dugo važi i koliko vremena imam da položim koncentracijski ili laboratorijski ispit?
Kada položite osnovni ispit iz tehnologije u datoj tehnološkoj stazi, imate tri godine od tog datuma da položite koncentracijski ili laboratorijski ispit u okviru iste tehnološke staze da biste završili svoju sertifikaciju na CCNP ili CCIE nivou.
Položio sam svoj osnovni ispit iz tehnologije. Da li mogu da polažem koncentracijski i laboratorijski ispit da bih stekao CCNP i CCIE sertifikat?
Da, možete polagati koncentracijski i laboratorijski ispit, u roku od tri godine od polaganja osnovnog ispita, da biste dobili CCNP i CCIE sertifikat.
U obnovljenoj strukturi, koje su opcije CCNP ispita za sertifikaciju?
U obnovljenoj strukturi, ako položite osnovni ispit i jedan ispit koncentracije na istoj tehnološkoj stazi, možete dobiti CCNP sertifikat. CCNP od sada ima pet kanala (preduzeće, centar podataka, dobavljač usluga, bezbednost i saradnja). Svaka numera ima jedan specifičan osnovni ispit i nekoliko izbora za ispite koncentracije. CCNP Enterprise ima 6 opcija ispita koncentracije. CCNP Collaboration ima 4 izbora ispita koncentracije. CCNP Securiti ima 6 opcija ispita koncentracije. CCNP Data Center ima 5 opcija ispita koncentracije. CCNP provajder usluga ima 3 opcije ispita koncentracije.

CCNA kurs sam pohađao u rootPlanetu jos 2001 godine, u vreme kada je na ovim prostorima bilo kakva organizovana nastava za IT zanimanja bila prava nepoznanica. Za ljude u rootPLanetu to nije bio slučaj. Upoznavanje sa mrežnim tehnologijama, a naročito sa Ciscom, kroz rootPlanet-ov način obuke, mi je mnogo pomoglo kako u EUnet-u, na poslu koji sam obavljao u trenutku pohadjanja kursa, tako i na svim sledećim poslovima. Par godina kasnije sam u rootPlanet-u pohađao i uspešno položio ispite neophodne za sticanje CCNP sertifikata. Na kursu sam upoznao veliki broj sadašnjih kolega koji svoj poslovni uspeh u ICT struci, kao i ja, mogu da izmedju ostalog zahvale u Cisco kursevima u rootPlanet-u. Ovu školu bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i ostvare uspešnu karijeru u ICT struci.

Predrag Cirkovic

Director, SAP West Balkans

Kompanija Joker Games je pre skoro deceniju prepoznala da se najozbiljniji biznisi oslanjaju na Cisco mrežnim rešenjima. Opredelivši se tu Cisco mrežna rešenja, sasvim logično odlučili smo da steknemo znanja iz oblasti administriranja Cisco mrežnih uređaja. Model rada rootPlaneta, reference i prilagođenost polaznicima bili su presudni da naše usavršavanje prepustimo njima. Danas, dosta godina kasnije, još smo više uvereni da je Cisco platforma kojoj možemo poveriti svoj biznis, a da je rootPlanet centar za edukaciju kome ćemo dati svoje poverenje. Kompanija u kojoj radim je lider u regionu u svojoj delatnosti, sa stotinama poslovnica u svim okolnim zemljama, najveći inovator na polju rešenja za klađenje. Uveren sam da su Cisco platforma i kvalitetna edukacija koju smo imali u rootPlanetu velikim delom zaslužni za uspeh koji smo postigli do sada.

Boris Corni

Glavni sistem administrator, Joker GAmes

Dana
:
Sati
:
Minuta
:
Sekundi

Dodatne informacije?

Pozovite nas na: 066 30 30 30

ili nam pošaljite email na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uzmite sudbinu u svoje ruke

Na vreme