CCNA sertifikat

Pokažite i dokažite svetu vaše znanje visoko cenjenim sertifikatom

Radno mesto u brzom svetu mrežnih tehnologija

IT tržište zahteva poznavanje širokih i modernih novih koncepata kao što su programiranje softvera, automatizacija, virtuelizacija, data centri, bežične mreže, bezbednost, routing i switching. 200-301 CCNA pruža mrežnim profesionalcima neophodna znanja i iskustva da započnu svoju karijeru na čvrstim osnovama, da bi kasnije mogli imati fleksibilnost u izboru gore pomentih područja fokusiranja.

Sertifikacija

CCNA je već dugo kamen temeljac na putu Cisco sertifikacije. On je važan prvi korak za svakog mrežnog profesionalca na njihovom putu ka uspešnoj karijeri. Ako ste novi u networking-u, ako Vam je potrebno dobro razumevanje ove oblasti zbog menadžmenta ili prodaje, ili se nalazite tek na početku putanje sticanja CCNA sertifikata, ovaj kurs je baš za Vas.


Informacije

Prvi korak ka uspehu

Izgradite veštine koje će Vas dovesti do uspeha

Preduslovi

Ne postoje formalni preduslovi za polaganje CCNA ispita, ali biste trebali dobro razumeti materiju i teme ispita, pre polaganja samog ispita.

Oprema koja se koristi u LAB-u

  • Router-i: ISR 1841, 1905, 2811, 2911
  • Switch-evi: 2950, 2960, 3560, 3750 Poe
  • Uredjaji: Konzolni serveri, PDU-ovi, itd
  • Alati: Cisco IOS , Putty i IDLE

Pomoć pri zaposlenju

Studentima koji se istaknu na kursu, pomažemo u pronalaženju posla

Resertifikacija

CCNA sertifikat važi tri godine od trenutka izdavanja.

Kandidati

Studenti i profesionalci u IT sektoru koji žele da unaprede svoje znanje i steknu međunarodno priznati profesionalni sertifikat koji može poboljšati njihove izglede za posao.

Poslovi dostupni nakon kursa

  • Administrator mreže junior
  • Inženjer mreže junior
  • Mrežni konsultant junior
  • Tehnički konsultant junior

Očekivana plata

plata u Srbiji: od €700 do €1500

plata u inostranstvu: od €1500 do €4500

Sledeći koraci

CCNP Enterprise

CCNP Security

Ispiti i obuke

Da biste stekli CCNA sertifikat, potrebno je da položite jedan ispit.

• Ispit je usresređen na Vaše znanje o protokolima rutiranja, VLAN-ovima, STP-u i EtherChannel-u, WAN tehnologijama, kvalitetu servisa (QoS-u), protokolima za praćenje i upravljanje uređajima. Polaganjem ovog ispita, stiče se CCNA sertifikat:

200-301 CCNA                  

Implementing and Administering Cisco Solutions (CCNA)

• Za njega se možete pripremiti pohađanjem osnovnog Cisco kursa:

200-301 CCNA

  Nema opcionih i koncetracijskih obuka

CCNA kurs

CCNA kurs traje 200 časova i to:

90 časova sa profesorom (min 1/3 praktičan rad na opremi), 4 časa/svaki radni dan (5 nedelja) od 17.30h do 21.00h u Beogradu,

110 časova* bez profesora (udaljeni praktičan rad na opremi – nakon kursa).

Naš CCNA kurs je proširen u odnosu na standardni kurs na nekoliko mesta/načina:

- u praktičnim vežbama koristimo uređaje koji simuliraju Telekom linkove

- praktične vežbe koje radimo na CCNA kursu su CCIE vežbe osiromašene za CCIE i CCNP gradivo

- neke zadatke dodatno otežavamo, dajući manjak ili višak ulaznih parametara, jer se to inače dešava u realnoj praksi

- simuliramo loše telekomunikacione linkove

- 90% zadataka se ne može rešiti, ako se timski ne komunicira sa kolegama/koleginicama čiji su problemi međusobno povezani i zavisni

CCNA kurs možete pratiti i u OnLine interaktivnoj formi, zajedno sa studentima koji kurs slušaju u učionici:

- imate udaljen pristup opremi,

- svaki od uređaja možete pojedinačno uključivati/isključivati

- kod nas i još 10ak škola u svetu možete otvoriti u isto vreme N prozora za N uređaja na kojima radite (pri radu na jednom uređaju, na jednom ekranu možete videti u realnom vremenu šta se dešava na ostalih N uređaja),

- imate udaljen pristup interaktivoj tabli (vidite sve što predavač prikazuje i crta na tabli, a ono što Vi crtate na vašem mobilnom telefonu ili računaru se tog trenutka pojavljuje na na tabli u učionici)

- sve se radi preko SSL VPN-a (nema instalacija aplikacija, možete pristupati i iz firme, a da ne morate tražiti posebnu dozvolu Vašeg administratora).

Pitanja i odgovori

Da li se isplati ulagati u CCNA edukaciju?

Da, definitivno vredi ulagati u CCNA obuku - to je jedan od najboljih sertifikata koje administrator mreže može da zaradi u bilo kom trenutku svoje karijere. CCNA je vredan toga, jer Cisco tehnologija pruža rešenja za firme i servis provajdere u skoro 40% sveta. Naravno, postoji mnogo mreža koje ne koriste Cisco opremu, ali u suštini ne postoji nijedan drugi sertifikat koji Vas može odjednom pripremiti za sve uređaje i poslove, kao sto to može CCNA.

Kako da se spremim za CCNA ispit?

Najbolji način da se spremite za CCNA ispit je kurs koji Vas priprema kako za činjenice ispita, tako i za praktično znanje o konfiguracijima na mrežnim uređajima. Ima mnogo toga u teoriji mreža koju treba zapamtiti kada učite za CCNA. Ali, podjednako važno je i vežbanje stvarnih veština koje se odnose na upravljanje i konfigurisanje Cisco opreme. Na budućem razgovoru za posao će u roku od nekoliko minuta moći da procene da li ste i koliko radili na realnoj Cisco opremi. To će proveravati, bez obzira na položeni sertifikat. Budite spremni.

Da li je CCNA ispit težak?

Da, CCNA ispit je težak, ali većina ljudi koji ga polože slažu se da nije nepravedno ili preterano težak. Ono što čini CCNA toliko teškim je to što se uglavnom fokusira na konfiguracije i upravljanje Cisco uređajima. Dakle, osnovno znanje o umrežavanju će vam pomoći u jednom delu testa, ali teži deo CCNA testa su napredni aspekti korišćenja Cisco opreme za routing i switching.

Kada se dobija CCNA sertifikat nakon položenog ispita?

Prema proceduri, štampanom CCNA sertifikatu je potrebno 6-8 nedelja da stigne do Vas poštom. Proverite status vašeg sertifikata u Vašem sistemu za praćenje sertifikata. Datum sa statusom „Poslato“ podrazumeva slanje Vašeg sertifikata tog datuma. Ako status nije pronađen ili je prošlo 8 nedelja, registrujte slučaj sa timom za online podršku za sertifikaciju na www.cisco.com/go/certsupport.

Da li je CCNA sertifikat preduslov za sertifikate na profesionalnom nivou?

Sertifikati na profesionalnom nivou ne zahtevaju CCNA sertifikat kao kvalifikacioni kriterijum. Studenti se mogu pojaviti na bilo kom stručnom ispitu bez provere CCNA sertifikata, pod uslovom da su upoznati sa konceptima umrežavanja.

CCNA kurs sam pohađao u rootPlanetu jos 2001 godine, u vreme kada je na ovim prostorima bilo kakva organizovana nastava za IT zanimanja bila prava nepoznanica. Za ljude u rootPLanetu to nije bio slučaj. Upoznavanje sa mrežnim tehnologijama, a naročito sa Ciscom, kroz rootPlanet-ov način obuke, mi je mnogo pomoglo kako u EUnet-u, na poslu koji sam obavljao u trenutku pohadjanja kursa, tako i na svim sledećim poslovima. Par godina kasnije sam u rootPlanet-u pohađao i uspešno položio ispite neophodne za sticanje CCNP sertifikata. Na kursu sam upoznao veliki broj sadašnjih kolega koji svoj poslovni uspeh u ICT struci, kao i ja, mogu da izmedju ostalog zahvale u Cisco kursevima u rootPlanet-u. Ovu školu bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i ostvare uspešnu karijeru u ICT struci.

Predrag Cirkovic

Director, SAP West Balkans

Kompanija Joker Games je pre skoro deceniju prepoznala da se najozbiljniji biznisi oslanjaju na Cisco mrežnim rešenjima. Opredelivši se tu Cisco mrežna rešenja, sasvim logično odlučili smo da steknemo znanja iz oblasti administriranja Cisco mrežnih uređaja. Model rada rootPlaneta, reference i prilagođenost polaznicima bili su presudni da naše usavršavanje prepustimo njima. Danas, dosta godina kasnije, još smo više uvereni da je Cisco platforma kojoj možemo poveriti svoj biznis, a da je rootPlanet centar za edukaciju kome ćemo dati svoje poverenje. Kompanija u kojoj radim je lider u regionu u svojoj delatnosti, sa stotinama poslovnica u svim okolnim zemljama, najveći inovator na polju rešenja za klađenje. Uveren sam da su Cisco platforma i kvalitetna edukacija koju smo imali u rootPlanetu velikim delom zaslužni za uspeh koji smo postigli do sada.

Boris Corni

Glavni Sistem Administrator, Joker Games

Dana
:
Sati
:
Minuta
:
Sekundi

Dodatne informacije?

Pozovite nas na: 066 30 30 30

ili nam pošaljite email na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uzmite sudbinu u svoje ruke

Na vreme