rootPlanet Cisco kursevi
Priče uspešnih
CCNA kurs sam pohađao u rootPlanetu jos 2001 godine, u vreme kada je na ovim prostorima bilo kakva organizovana nastava za IT zanimanja bila prava nepoznanica. Za ljude u rootPLanetu to nije bio slučaj. Upoznavanje sa mrežnim tehnologijama, a naročito sa Ciscom, kroz rootPlanet-ov način obuke, mi je mnogo pomoglo kako u EUnet-u, na poslu koji sam obavljao u trenutku pohadjanja kursa, tako i na svim sledećim poslovima. Par godina kasnije sam u rootPlanet-u pohađao i uspešno položio ispite neophodne za sticanje CCNP sertifikata. Na kursu sam upoznao veliki broj sadašnjih kolega koji svoj poslovni uspeh u ICT struci, kao i ja, mogu da izmedju ostalog zahvale u Cisco kursevima u rootPlanet-u. Ovu školu bih preporučio svima koji žele da upotpune svoje znanje i ostvare uspešnu karijeru u ICT struci.
 
Autor: Predrag Ćirković
ICT Director, Comtrade IT Solutions and Services
Kompanija Joker Games je pre skoro deceniju prepoznala da se najozbiljniji biznisi oslanjaju na Cisco mrežnim rešenjima. Opredelivši se tu Cisco mrežna rešenja, sasvim logično odlučili smo da steknemo znanja iz oblasti administriranja Cisco mrežnih uređaja. Model rada rootPlaneta, reference i prilagođenost polaznicima bili su presudni da naše usavršavanje prepustimo njima. Danas, dosta godina kasnije, još smo više uvereni da je Cisco platforma kojoj možemo poveriti svoj biznis, a da je rootPlanet centar za edukaciju kome ćemo dati svoje poverenje. Kompanija u kojoj radim je lider u regionu u svojoj delatnosti, sa stotinama poslovnica u svim okolnim zemljama, najveći inovator na polju rešenja za klađenje. Uveren sam da su Cisco platforma i kvalitetna edukacija koju smo imali u rootPlanetu velikim delom zaslužni za uspeh koji smo postigli do sada.
 
Autor: Boris Čorni
Glavni Sistem Administrator, Joker Games
Dizajn, inovativnost, funkcionalnost i jednostavnost, koje je Cisco sa svojim timom ukomponovao u prepoznatljiv brend, uticali su da se Cisco proizvodi izdvoje na tržištu i da sa punim pravom nose epitet dostignuća koja su pomerila granice u oblasti informacionih tehnologija i mrežnih protokola.
S obzirom da je Delta Generali Osiguranje vodeća privatna osiguravajuća kuća koja teži savremenim tehnološkim dostignućima i školovanom kadru, menadžment koji kroji strategiju i razvijanje IT direkcije se odlučio da se mrežna topologija kompanije bazira na Cisco opremi.Tada je Cisco bio velika nepoznanica među zaposlenima i odobrena je edukacija jednog zaposlenog.
Imao sam to zadoviljstvo da ja budem izabran za polaznika kursa među zaposlenima.
U prvom trenutku, bio sam skeptik koliko ću novih znanja steći na samom kursu jer su se predavanja održavala nakon radnog vremena. Takođe, imao sam solidno predznanje kada su računarske mreže u pitanju i moja očekivanja nisu bila prevelika. A onda je počelo…
Oduševljen sam sa 3 stvari. Prvenstveno, velika pohvala predavačima koji se podjednako trude kod polaznika sa velikim predznanjem kao i onima bez ikakvog. Druga stvar, koja mnogo znači zaposlenim kolegama je rootPlanet sajt. Sajt preko koga sam pristupao Cisco opremi u onome trenutku kada je meni najviše odgovaralo i mesto gde su vežbe izvedene do perfektnosti. I poslednje, tempo i sam način predavanja. Verujem da je svako ko je došao sa namerom da znanje koje stekne tokom kursa praktično i primeni, nakon predavanja sa lakoćom čini.
Preporuka kolegama koji se tek upuštaju u celu priču. Upišite, naučite i položite. Znanje koje se stekne se zaista primenjuje, a referenca sa položenim ispitom je na zavidnom nivou. Po mom ličnom mišljenju, sertifikat i znanje koje sam dobio u rootPlanet-u svrstao bih u zapadnjački termin "Must have".
 
Autor: Nebojša Varoščić
Rukovodilac službe za tehničku podršku, Delta Generali Osiguranje
CCNA kurs sam upisao pre nekoliko godina, jer sam želeo da napredujem u oblasti ICT struke. Kurs je bio skup, ali kada sam rootPlanet školu uporedio sa ostalim školama, shvatio sam da je to jedino mesto gde želim da se edukujem. Samo nekoliko meseci nakon kursa bio sam siguran da je investicija u edukaciju potpuno opravdana i više nego isplaćena..
Pored znanja koje sam stekao moram da napomenem da sam na kursu upoznao dosta ljudi iz IT sveta sa kojima se i danas družim i sarađujem. Do prvog pravog posla u okviru IT-a, došao sam na BK Televiziji, preko studenta koga sam upoznao na CCNA kursu. U međuvremenu sam promenio poslove u nekoliko Cisco partnerskih firmi i u jednoj banci. Sve vreme moja karijera kreće se uzlaznom putanjom. Sada sam IT infrastructure engineer u Moskovskoj banci.
 
Autor: Čedomir Niškanović
Inženjer za infrastrukturu, Bank of Moscow
Sa stanovišta čoveka koji se IT tehnologijama bavi poslednjih 12 godina, jedini način da se uspešno i kvalitetno obavlja posao je da se svakodnevno prati razvoj IT tehnologija, kao i da se kroz profesionalne edukacije dopunjuje postojeće znanje. rootPlanet je svojim sistemom edukacije omogućio, da pored svakodnevnog posla, koji je veoma naporan i iscrpljujuć, pratimo sve ono sto razvoj tehnologije donosi. Iz mog ugla, informacije koje sam dobijao na Cisco kursevima u rootPlanetu su mi pomogle da mnogo kvalitetnije pratim razvoj firme u kojoj sam zaposlen, kao i da pratim razvoj tehnologije na kojoj je baziran biznis.
Kablovskim internetom se bavim od 2003 kada je standard EuroDOCSIS bio tek u povoju. Cisco je tim standardom ovladao veoma kvalitetno i u kratkom periodu, te je i njegova serija CMTS uredjaja u samom vrhu pouzdanosti i kvaliteta. Na CCNP kursu je veoma kvalitetno obrađen segment kablovskog interneta. Takođe, iz mog ugla QoS koji je jedna od tema samog kursa je jedna od osnovnih tehnoloških prednosti kablovskog interneta u odnosu na postojeća Telco rešenja. Sa ove distance čoveka koji se menadžerskim poslom bavi više godina, mogu da kazem, da mi je kurs pomogao da razumem i znam sa čim se moji zaposleni susreću u svakodnevnom radu i rešavanju mrežnih problema u pružanju usluge kablovskog interneta, a takođe i da predvidim koji se sve problemi u radu sa strane korisnika usluga mogu pojaviti kao problem
 
Autor: Nenad Đjukić
Direktor logistike servisima, Radijus Vektor
CCNA kurs sam pohađao u rootPlanetu davne 2001. godine. To mi je pomoglo da dopunim shvatanje i razumevanje bitnih elemenata IT industrije pogotovo infrastrukture koja se tih godina formirala u Srbiji i Telekomu gde sam tada radio kao rukovodilac u prodaji usluga i brizi o korisnicima. Sličan posao sam kasnije radio i u Siemensu. Ostalo mi je u sećanju lakoća i jednostavnost sa jedne strane, a s druge preciznost i jezgrovitost u izlaganju predavača kao i dobra atmosfera na ovom kursu. Na kraju - mogu da preporučim ove kurseve svima koji nameravaju da se bave ozbiljnim poslovima u IT industriji u domenu umrežavanja i telekomunikacija.
 
Autor: Branko Đurić
Business Consultant

<< Početna Prethodna 1 Sledeća Zadnja >>

Strana 1 od 1


Student

CCNA kurs sam pohađao u rootPlanetu davne 2001. godine. To mi je pomoglo da dopunim shvatanje i razumevanje bitnih elemenata IT industrije pogotovo infrastrukture koja se tih godina formirala u Srbiji i Telekomu gde sam tada radio kao rukovodilac u prodaji usluga i brizi o korisnicima. Sličan p...

Branko Đurić

Reference

Cisco reference Dvoumite li se iz bilo kog razloga, reference će Vam pomoći da se odlučite.

Dalje...